Mi a teendő merevedési zavar esetén?

A merevedési zavar tünetei közé tartozik az erekció hiánya, amely elég kemény ahhoz behatoljon és  vagy elég hosszú ideig tartson a szexuális aktivitás befejezéséhez. ED fordulhat elő, vagy anélkül, más szexuális zavarok, beleértve a csökkent libidó csökkent érdeklődés, szexuális aktivitás orgazmus zavar bajok elérjék  orgazmust/klimax valamint ejakulációs zavar a folyadék megjelent szex közben, beleértve hiánya magömlés anejaculation kis térfogatú ejakulátum, ejakuláció fordul elő, hogy túl gyorsan ejakulátum, hogy megy visszafelé, a húgyhólyagba  gombot, majd fájdalom magömlés.

A merevedési zavar gyakori, az ED kialakulásának kockázata az életkorral növekszik. A szakértők becslése szerint az erekciós diszfunkció 30 millió embert érint az Egyesült Államokban. Az a merevedési zavar okai közé tartozik az öregedés, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a dohányzás, érelmeszesedés edzés, az artériák depresszió, ideg-vagy gerincvelő sérülés, gyógyszer mellékhatások, alkoholizmus vagy más anyaggal gyógyszer isszaélés, kismedencei sebészeti beavatkozást, beleértve a radikális prostatectomia.

A merevedési zavarok közé tartozik az erekció hiánya

1Kismedencei sugárkezelés kismedencei trauma, például medencetörés miatt. Peyronie-betegség egy betegség okozza a pénisz görbület, néha fájdalmas erekció valamint az alacsony tesztoszteron szint. A merevedési zavar minden korcsoportban kezelhető.A kezelések közé tartozik a pszichoterápia, elfogadása, az egészséges életmód, orális foszfodieszteráz V  gátlók  valamint Staxyn intraurethral prosztaglandin , intracavernosal injekciók vákuum eszközök, pénisz protézis, valamint érrendszeri műtét, valamint egyes esetekben változások a gyógyszert, ha szükséges.
Használat előtt beszélje meg orvosával a vény nélkül kapható termékeket és/vagy kiegészítőket.

Az erectilis dysfunctio területén új kutatások folynak, hogy jobb és hatékony terápiákat találjanak. Merevedési zavar (ED), más néven impotencia, az a képtelenség, hogy elérjék, vagy fenntartani egy elég kemény erekció kielégítő befejezése a szexuális aktivitás. Merevedési zavar különbözik más egészségügyi feltételek, amelyek zavarják a férfi szexuális funkció, mint például a hiánya a szexuális vágy (csökkent libidó) és problémák ejakuláció felszabadulását a folyadék a pénisz (ejakulációs diszfunkció) és orgazmus/csúcspontja (orgazmikus diszfunkció), és pénisz görbület (Peyronie-kór), bár ezek a problémák is jelen lehetnek. Az ED a 40 éves vagy annál idősebb férfiak mintegy 50% – át érinti.

Ez a cikk a merevedési zavar értékelésére és kezelésére összpontosít. A pénisz három hengert tartalmaz, a két corpora cavernosa, amelyek a pénisz tetején vannak (lásd az alábbi 1.ábrát). Ez a két henger részt vesz az erekcióban. A harmadik henger tartalmazza a húgycsövet, a csövet, amelyen a vizelet és az ejakulátum áthalad, a pénisz alján fut. A corpus spongiosum körülveszi a húgycsövet. A szivacsos szövet, amelynek izmai, rostos szövetei, vénái és artériái vannak, alkotja a corpora cavernosa-t. A corpora cavernosa belseje olyan, mint egy szivacs, olyan potenciális terekkel, amelyek vérrel és distenddel úgynevezett szinuszoidokkal tölthetők fel.

A szexuális ingerlés érezhető

2Egy szövetréteg, amely olyan, mint a Saran Wrap, az úgynevezett tunica albuginea, körülveszi a korpuszokat. A tunica albuginea alatt található vénák a péniszből ürítenek ki. Erekció neurovaszkuláris események, ami azt jelenti, hogy az idegek és az erek artériák és vénák) részt vesznek a folyamat egy erekció, és minden kell megfelelően működik, hogy dolgozzon ki egy kemény erekció, amely elég hosszú ideig tart. Az erekció szexuális stimulációval kezdődik.

A szexuális stimuláció tapintható például egy partner, aki megérinti a péniszet vagy maszturbációval vagy mentális például szexuális fantáziák, pornó megtekintése. A szexuális stimuláció vagy a szexuális izgalom miatt az idegek a péniszbe kerülnek, hogy kémiai, nitrogén-monoxidot szabadítsanak fel. A nitrogén-monoxid növeli egy másik kémiai, ciklikus GMP (cGMP) termelését a corpora cavernosa izomjában. A cGMP ellazítja a corpora cavernosa izmait, ezáltal több vér áramlik a péniszbe. A bejövő vér kitölti a corpora cavernosa-t, így a pénisz kibővül.

Előfordulhat, hogy rendkívül kínos az ember számára, hogy elfogadja, hogy szenved az erekciós diszfunkció akut problémájától. Míg sok fiatal férfi büszke a szexuális állóképesség és nagy kerülete, van néhány, akik is szenvednek merevedési zavar vagy ED annak ellenére, hogy fiatal korban. Nem kapnak erekciót a szexuális stimuláció ellenére, vagy nem képesek fenntartani az erekciót a partnerükkel való szexuális kapcsolat során. Bár a merevedési zavar hatással van sok idősebb, középkorú férfi a 40-es 70-es években, a betegség hirtelen irányt változtatott, s gyakoribb a férfiak körében a 20-as évei végén.

A dohányzás és a nikotin belélegzése az egyik fő ok

3Annak ellenére, hogy abban a korban, amikor a szexuális tevékenység nagy, merevedési zavar megnehezíti a fiatal férfiakat, hogy foglalkozik a “nyomás”, ami depresszió, szorongás. A fiatal férfiak merevedési zavarának néhány fő tényezője a dohányzás, az ivás, a szennyezés és más egészségtelen szokások, amelyek lelassítják a belső rendszert. Ezeknek a tevékenységeknek köszönhetően a fiatal férfiak hajlamosak más életmódbetegségekre is, mint például a koleszterin, a dohányzás a fiatal férfiak merevedési zavarának egyik fő tényezője.

Legyen szó akár társadalmi, akár pusztán tudáshiányról, a dohányzás és a nikotin belélegzése az egyik fő oka annak, hogy a férfiak ilyen fiatal korban impotenciában szenvednek.

A dohányzás károsítja az ereket, és a szervezetben felhalmozódott nikotin és kátrány befolyásolja a májat és a tüdőt, ami cserébe elzáródást okoz az artériákban. Bármi, ami elzáródást okoz az artériákban, akadályt jelent a vér áthaladásához. A dohányzás nemcsak elzáródást okoz, hanem belülről is öregíti a szervezetet, és lelassítja az érzékeit. Ez határozottan nem az “egészséges életmód”, amelyet szeretne. Amellett, hogy rákot okoz, a dohányzás súlyosan akadályozhatja a fiatalember szexuális életét.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*