A stressz ráncokat okoz-e

4

A pszichológiai stressz befolyásolhatja a bőrt. Nagy mennyiségű kortizol-a stressz hormon-lebontják a bőr kollagén és elasztin, és ráncokat képeznek. Például egy tanulmány megállapította, hogy a krónikus stressz negatív hatással lehet a bőr öregedésére, ami ráncok kialakulását okozhatja. Ez azért van, mert a stressz gyulladást okoz, és rontja a szervezet azon képességét, hogy helyrehozza magát. A kutatások azt találták, hogy a bőr öregedését gyakran a gyulladás plazmaszintjének két-négyszeres növekedése kísérte.

A krónikus stressz inzulinrezisztenciához is vezethet-mondja Olga Bunimovich, MD, a Pittsburgh-i Egyetem Orvosi Központjának bőrgyógyásza. A gátolt inzulin magasabb vércukorszintet okoz, hozzájárulva a glikációnak nevezett biológiai folyamathoz,amely gátolja a bőrszövet rugalmasságát és ráncokat okozhat, mint egyébként.

A genetika meghatározza azt is, hogy mikor és hány ránc jelenik meg

1Azt javasolja, hogy elég alvás, próbálja éberség meditáció elleni küzdelem magas szintű stressz. Hogy csökkenti a stresszt, Noelani Gonzalez, ORVOS, bőrgyógyász, a Mount Sinai Kórház is ajánlja gyakorlása, valamint lépést tartva a rutinok — főleg bőrápoló rutin Egyszer bejön a 20-as években, a bőr termel 1% – kal kevesebb a kollagén minden évben. Elasztin termelés is csökken, ahogy öregszünk, és a verejték, olaj mirigyek, a bőr veszít bizonyos képesség-hoz függvény.

A genetika azt is meghatározza, hogy mikor és hány ráncok jelennek meg. Gonzalez például azt mondja, hogy a 20-as években ráncos betegeket, a 40-es években pedig alig ráncos embereket látott.Végül van néhány életmód tényező, amely felgyorsíthatja a ráncokat, beleértve. UV-expozíció. Becslések szerint a bőr látható változásainak 90% – át a napsugárzás okozza. Az UV sugarak felgyorsíthatják a bőr ráncosodását, mivel lebontják a kollagént. Hogy megvédje a bőrt a nap, Cleveland Clinic javasolja visel fényvédő.

UV-expozíció, védőruházat, míg a közvetlen napfény.Cigarettát szívni. A Mayo Clinic szerint a cigarettában lévő nikotin korlátozhatja a véráramlást a bőrön, így nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, hogy egészséges maradjon. A cigarettában lévő vegyi anyagok  több mint 4000 károsíthatják a bőr kollagénjét és elasztinját is.

Távolítsa el a ráncokat kozmetikai eljárásokkal

2Egészségtelen étrend. A túlzott alkoholfogyasztás kimeríti az A-vitamin bőrét, ami súlyosbíthatja a ráncokat. Élelmiszerek magas a finomított cukor, mint a sült édes cukorkát, valamint az élelmiszerek magas transz vagy telített zsírok, mint például a vörös hús, tejtermékek, hozzájárulhat a bőr öregedését. Egy 2012-es tanulmány szerint a gyümölcsök és zöldségek magas étrendjének fogyasztása növelheti a bőr antioxidánsainak mennyiségét, ami lelassítja a bőr öregedési folyamatát.

Megpróbálhatja törölni a ráncokat kozmetikai eljárásokkal, vagy elfogadhatja őket az öregedés jelvényeként—ez azt jelzi, hogy hosszú ideig és jól élte az életét. Valószínűleg tudod, hogy egyes gyűrődések gyors mosolyt és geniális természetet jelezhetnek; mások, egy életen át tartó napozás. Amit lehet, hogy nem veszi észre, hogy a ráncok is felfedi a lehetséges egészségügyi aggályok. Egy 2011-es Yale-tanulmány szerint a bőre valójában a csontok ablaka lehet.

A kutatók több mint 100, a 40-es és 50-es évek végén élő nőt vizsgáltak meg, akik a menopauza első három évében voltak, és azt találták, hogy a legtöbb és legmélyebb ráncokkal rendelkezők valójában a legalacsonyabb csontsűrűséggel rendelkeznek. Egyik nő sem volt hormonterápián. Mindkét csont, bőr közös építőkockák, egy csoport a fehérjék ismert collagénekkel, ami csökkenti a korral” – magyarázza a tanulmány szerző Lubna Pal, MD igazgatója, a Program a Policisztás Petefészek Szindróma & Menopauza, a Yale Egyetem orvostudományi tény, hogy az emberek ezzel a fül ránc (ismert, mint Frank jel után a kutató, Sanders T.

A lebeny vérerei

3Frank, aki 1973-ban fedezte fel) sokkal nagyobb valószínűséggel mutatott szívbetegség jeleit CT-vizsgálat során, mint azok, akiknek nem volt gyűrődésük, egy 2012-es tanulmány szerint, amelyet a Los Angeles-i Cedars-Sinai Orvosi Központban végeztek. Az egyik elmélet az, hogy a ráncokat az apró erek összeomlása okozza a fül lebenyében, és ez tükrözi a szív körüli erek változásait-magyarázza Debra Jaliman, MD, a Sinai-hegy Orvostudományi Iskolájának bőrgyógyásza.

Magas a vérnyomása. A nők, akik fiatalabbnak tűnnek, mint az év,—ami azt jelenti, hogy kevesebb az arc megereszkedett—általában alacsonyabb vérnyomás szerint 2013 tanulmány kelt Leiden Egyetem Orvosi Központ Hollandiában. A tanulmány azt is megállapította, hogy mind a hosszú élettartamú családokból származó férfiak, mind a nők kevésbé valószínű, hogy bőrük ráncosodik a felkarjukon, mint más, azonos korú emberek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*